AAN - Νηπιαγωγειο / Προδημοτική

AAN- Αγγλοφωνο Ιδιωτικο Νηπιαγωγειο και Προδημοτικη

Με χαρά σας καλωσορίζω στο ιδιωτικό αγγλόφωνο νηπιαγωγείο μας, όπου τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση. Το νηπιαγωγείο μας ακολουθεί όσα προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα όπως αυτό ορίζεται από το εθνικό πρόγραμμα σπουδών για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας του Ηνωμένου Βασιλείου.Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας πρωταρχικό μας μέλημα είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον το οποίο εγγυάται την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, που συνδυάζει την ακαδημαϊκή υπεροχή με τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική καλλιέργεια. Το καταρτισμένο και διακεκριμένο προσωπικό μας καλλιεργεί τη δημιουργική και κριτική σκέψη αλλά και την αγάπη για τη μάθηση. Γνωρίζοντας ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών στο σχολείο έχουν ζωτική σημασία για την ανάπτυξή τους, το πρόγραμμα σπουδών μας είναι εμπλουτισμένο με εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι οποίες θέτουν στέρεα θεμέλια για την ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση και τη σωστή προετοιμασία για το Δημοτικό σχολείο. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το σχολείο και την κοινότητά μας και να πορευτούμε μαζί στον δρόμο της μάθησης και της γνώσης.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Υπεύθυνη / Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου: Μαρία Καμπέρη

PRE-SCHOOL Senior Teacher Maria Kamberi

Ελεύθερο παιχνίδι

Το παιχνίδι με πρωτοβουλία του παιδιού είναι γνωστό και ως "ελεύθερο παιχνίδι". Ενθαρρύνουμε αυτό το είδος παιχνιδιού καθώς συντελεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και δίνει την ευκαιρία για αυτόνομες δραστηριότητες.
Οι επιλογές των παιδιών κατά τη διάρκεια του ελεύθερου παιχνιδιού ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία τους.

Οφέλη του ελεύθερου παιχνιδιού

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο παιχνίδι με πρωτοβουλία των παιδιών. Το ελεύθερο παιχνίδι υποστηρίζει την ανάπτυξη του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Επίσης, μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να είναι πιο αυτόνομα και ανεξάρτητα ενώ, ταυτόχρονα, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη.

Κοινωνικοποίηση.

Παίζοντας αυτόνομα και ανεξάρτητα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Μαθαίνουν πώς να αλληλεπιδρούν, να συνεργάζονται αρμονικά και να περιμένουν τη σειρά τους.

Σε αυτό το είδος παιχνιδιού ο ενήλικας σχεδιάζει, οργανώνει και δείχνει ή λέει στα παιδιά τι πρέπει να κάνουν.

Οφέλη των οργανωμένων δραστηριοτήτων

Τα πλεονεκτήματα των οργανωμένων δραστηριοτήτων και της καθοδηγούμενης διδασκαλίας στο νηπιαγωγείο είναι πολλά.

  • Επιτρέπουν δραστηριότητες υψηλότερου κινδύνου. Οι καθοδηγούμενες δραστηριότητες επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες στις οποίες δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνα τους. Για παράδειγμα, η εκμάθηση κοψίματος με ψαλίδι ως δεξιότητα είναι πολύ σημαντική αλλά συγχρόνως και πολύ δύσκολη στο να κατακτηθεί χωρίς καθοδήγηση.
  • Επιτρέπουν στα παιδιά να μάθουν νέες δεξιότητες και έννοιες. Με την καθοδηγούμενη διδασκαλία τα παιδιά αποκτούν συγκεκριμένες δεξιότητες και μαθαίνουν νέους όρους και έννοιες. Για παράδειγμα, παίζοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι υπό την καθοδήγηση ενός ενήλικα, τα παιδιά αρχίζουν να αναγνωρίζουν τους αριθμούς στα ζάρια, να μετρούν και να ανεβαίνουν ή να κατεβαίνουν την αριθμητική κλίμακα. Το θεατρικό παιχνίδι και η φυσική αγωγή βοηθούν, επίσης, τα παιδιά να αναπτύξουν αρετές όπως η αυτοπεποίθηση, η δημιουργικότητα, η συγκέντρωση, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η ενσυναίσθηση.
  • Βοηθούν στη γλωσσική ανάπτυξη. Η καθοδηγούμενη διδασκαλία συμβάλλει επίσης στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Στην περίπτωση των μεγαλύτερων παιδιών τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορούν να οδηγήσουν σε συζητήσεις.

 

Δημιουργικές δραστηριότητες

Το νηπιαγωγείο μας προσφέρει έναν ασφαλή χώρο για παιχνίδι στις εσωτερικές μας εγκαταστάσεις.

Κάθε τμήμα του εσωτερικού χώρου είναι ειδικά διαμορφωμένο για συγκεκριμένους τύπους δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ποικίλες δραστηριότητες.

Το παιχνίδι σε εσωτερικούς χώρους ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και την κριτική σκέψη. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη όταν ασχολούνται με συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, το παιχνίδι στους εσωτερικούς χώρους προτρέπει τα παιδιά να είναι δημιουργικά, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, να συναργάζονται και να αλληλεπιδρούν.

Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, ανεξαρτησίας, αυτοεκτίμησης και αντοχής

Το νηπιαγωγείο μας διαθέτει εξωτερικούς χώρους οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε τα παιδιά να κινηθούν άνετα, να τρέξουν και να παίξουν ελεύθερα.

Οφέλη υπαίθριου παιχνιδιού
Το παιχνίδι σε υπαίθριο χώρο επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή, να γίνουν πιο ανεξάρτητα και να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και αντοχή. Όταν τα παιδιά παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και να μάθουν το μέτρο και τα όρια.

Με το υπαίθριο παιχνίδι τα παιδιά βελτιώνουν την υγεία τους και τη φυσική τους κατάσταση αφού υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να τρέξουν και να εξερευνήσουν. Σε χώρους πλούσιους σε ερεθίσματα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλες τις αισθήσεις τους καθώς παίζουν, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο τις αδρές κινητικές τους δεξιότητες και τον συντονισμό ματιού - χεριού.

Πρόγραμμα σπουδών προσχολικής ηλικίας

Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Οι χώροι μας (εσωτερικοί και εξωτερικοί) είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι ούτως ώστε να προσφέρουν ελευθερία κινήσεων σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, το πρόγραμμα σπουδών που επιλέξαμε για το νηπιαγωγείο ακολουθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας για το Early Years Foundation Stage (EYFS). Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική, ενώ κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων και των μαθημάτων δίνεται έμφαση στη μάθηση μέσω του παιχνιδιού.

Τι είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας;

Το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας είναι το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών που χρησιμοποιούν τα σχολεία για να διασφαλίσουν ότι τόσο η διδασκαλία όσο και η μάθηση είναι ισορροπημένη και αποτελεσματική.

Περιλαμβάνει:

  • τα μαθήματα που διδάσκονται
  • τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την κατανόηση που απαιτούνται σε κάθε θέμα
  • το επίπεδο ικανοτήτων που αναμένεται να επιτύχουν οι μαθητές σε κάθε μάθημα
  • τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται και αναφέρεται η πρόοδος των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτού του αναλυτικού προγράμματος, το νηπιαγωγείο μας είναι ελεύθερο να σχεδιάζει και να οργανώνει τη διδασκαλία και τη μάθηση με τον τρόπο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των παιδιών μας.

Τα οφέλη του Αγγλικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών

Το Αγγλικό Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών χρησιμοποιείται από τη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων στην Αγγλία και από χιλιάδες αγγλόφωνα σχολεία σε όλο τον κόσμο (πάνω από 30.000 σχολεία περίπου). Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1988 και έκτοτε εξελίσσεται με συνέπεια, καθιστώντας το ένα πολύ καθιερωμένο και αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών.

Συχνά χαρακτηρίζεται ως "ένα ευρύ και ισορροπημένο πρόγραμμα", καθώς, μέχρι την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, οι μαθητές σπουδάζουν όλο το εύρος των μαθημάτων που απαιτούνται για να τους βοηθήσουν να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένους πολίτες του μέλλοντος. Το πρόγραμμα σπουδών επικεντρώνεται στην επίτευξη εξαιρετικά υψηλών ακαδημαϊκών προτύπων, ενώ ταυτόχρονα είναι πραγματικά σύγχρονο και επίκαιρο, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι μαθητές αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες για την ένταξή τους στα κορυφαία πανεπιστήμια αλλά και για τη ζωή τους στο μέλλον.

Τι είναι μοναδικό στο πρόγραμμα σπουδών;

Το τεράστιο πλεονέκτημα του Αγγλικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών είναι ότι είναι εξαιρετικά δομημένο, από τα πρώτα χρόνια (EYFS Pre-School) έως την ηλικία των 14 ετών και παρέχει αξιολογήσεις καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ώστε οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να γνωρίζουν την πρόοδο των μαθητών. Η πρόοδος των μαθητών αναλύεται και αξιολογείται σε σχέση με τις προσδοκίες και τους στόχους που καθορίζονται από το πρόγραμμα σπουδών.

Το άλλο τεράστιο πλεονέκτημα του Αγγλικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στα σχολεία διεθνώς. Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον ενώ εξακολουθούμε να παρέχουμε όλες τις απαιτήσεις του Εθνικού Προγράμματος Σπουδών της Αγγλίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα δοθεί στο παιδί μου η ευκαιρία να μάθει την ελληνική γλώσσα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, το παιδί σας θα έχει την ευκαιρία να μάθει την ελληνική γλώσσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρέπει το παιδί μου να έχει εκπαιδευτεί στην τουαλέτα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο Τμήμα Εισδοχών του σχολείου μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Προσφέρετε δραστηριότητες μετά το σχολείο / απογευματινή λέσχη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, προσφέρονται δραστηριότητες στο πλαίσιο της απογευματινής λέσχης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Τμήμα Εισδοχών του σχολείου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι πύλες του σχολείου ανοίγουν στις 7.15 με 7.45 από Δευτέρα έως Παρασκευή και στις 1.30-2.00μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Τα μαθήματα στο νηπιαγωγείο μας ξεκινούν στις 7.30 και τελειώνει στη 1.30 μ.μ. Οι δραστηριότητες της απογευματινής λέσχης ξεκινούν στις 2.00 μ.μ.
Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που είναι εγγεγραμμένα στο πρόγραμμα της απογευματινή λέσχης, η ώρα του γεύματος είναι από τη 1.30 μέχρι τις 2.00 μ.μ. Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να παραγγείλουν γεύμα για τα παιδιά τους από το κυλικείο του σχολείου ή τα παιδιά μπορούν να φέρουν φαγητό από το σπίτι. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρέχει το νηπιαγωγείο σας ένα δομημένο πρόγραμμα σπουδών ώστε το παιδί μου να είναι έτοιμο για την ενσωμάτωσή του στο Δημοτικό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας προετοιμάζει τα παιδιά για το επόμενο στάδιο του ακαδημαϊκού τους ταξιδιού και την ομαλή τους μετάβαση στο Δημοτικό. Ακολουθούμε το αγγλικό πρόγραμμα σπουδών Early Years Foundation Stage (EYFS) για τους μαθητές των τάξεων νηπιαγωγείου και υποδοχής.

Υπηρεσίες

Οι δραστηριότητες της απογευματινής λέσχης είναι ένας τέλειος συνδυασμός διασκέδασης και μάθησης. Από ευφάνταστες χειροτεχνίες μέχρι διαδραστικά παιχνίδια, φροντίζουμε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη και συναισθηματική καλλιέργεια του παιδιού.   

Απογευματινή Λέσχη (Extended Day Programme)

Το πρόγραμμα "Extended Day" είναι μια υπηρεσία επίβλεψης και απασχόλησης των παιδιών, πέραν του κανονικού σχολικού ωραρίου. Μέσα από δραστηριότητες και αλληλεπίδραση, θα αναπτύξουν φιλίες με άλλους μαθητές πέρα από τους συμμαθητές τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα βρείτε επικοινωνώντας με το Τμήμα Εισδοχών του σχολείου μας. admissions@aan.ac.cy

Νηπιαγωγείο Λευκωσίας - Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας - Η ποιοτική εκπαίδευση ξεκινάει από εμάς

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ:

Κλείστε μια ξενάγηση

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.