AAN-Ιδιωτικο Αγγλόφωνο Δημοτικο Σχολειο

ΑΑΝ Ιδιωτικο Αγγλοφωνο Δημοτικο Σχολειο

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας παρέχει εκπαίδευση από την Α' έως την Στ' τάξη Δημοτικού και εργάζεται για την επίτευξη των στόχων που καθορίζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας, προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες της πολυπολιτισμικής κοινότητας της Κύπρου, προσφέροντας έτσι στους μαθητές μια ολοκληρωμένη διεθνή εκπαίδευση.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

δημιουργώντας αναμνήσεις
σε κάθε τάξη

Απολαύστε ένα ισορροπημένο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε ένα περιβάλλον που προωθεί αξίες και ενισχύει τη συνεργασία ανάμεσα σε δασκάλους και μαθητές.

Καλά ισορροπημένο και εστιασμένο πρόγραμμα μάθησης

Στο σχολείο μας, το ημερήσιο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τρόπο που, αφενός, εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα μάθησης και, αφετέρου, επιτρέπει στους μαθητές να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους. Το πρώτο μάθημα ξεκινά στις 7:45 π.μ. Έπειτα από μια σειρά ενδιαφέροντων μαθημάτων, στις 9:50 π.μ. κτυπά το κουδούνι για το πρώτο διάλειμμα, το οποίο δίνει στα παιδιά άπλετο χρόνο να απολαύσουν το φαγητό τους, να παίξουν και να κοινωνικοποιηθούν. Στις 10:30 τα παιδιά μπαίνουν και πάλι στην τάξη και τα μαθήματα συνεχίζονται μέχρι το δεύτερο διάλειμμα, στις 11:50 π.μ., το οποίο προσφέρει στους μαθητές μια σύντομη αλλά αναζωογονητική παύση. Η σχολική ημέρα ολοκληρώνεται στη 1:40 μ.μ. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται ένα ισορροπημένο πρόγραμμα μέσα από το οποίο οι μαθητές κατακτούν ευχάριστα τη γνώση.

Προωθώντας την έννοια της κοινότητας και ενσταλάζοντας βασικές αξίες

 

Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, οι σχολικές συγκεντρώσεις είναι κάτι περισσότερο από απλές συγκεντρώσεις. Είναι ζωντανές και ουσιαστικές εκφράσεις της δέσμευσης να προωθήσουμε την έννοια της κοινότητας και να ενσταλάξουμε βασικές αξίες στους μαθητές μας. Αυτές οι συγκεντώσεις είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας αφού ολόκληρη η σχολική κοινότητα συναντιέται για να μοιραστεί, να γιορτάσει και να ενισχύσει τις αρχές και τις αξίες που μας καθορίζουν.

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και ενθαρρύνοντας τον προβληματισμό και την περισυλλογή, δημιουργούμε έναν χώρο όπου οι μαθητές και το προσωπικό μπορούν να συνδεθούν για να εμφυσήσουν αξίες οι οποίες είναι απαραίτητες για όλους.

Οι σχολικές μας συγκεντρώσεις είναι επίσης το μέσο για την προώθηση και την ενίσχυση των βασικών μας αξιών. Κάθε συγκέντρωση είναι μια ευκαιρία να εμβαθύνουμε σε αξίες όπως η καλοσύνη, ο σεβασμός, η ακεραιότητα και η υπευθυνότητα και να εξερευνήσουμε πώς μπορούν να γίνουν πράξη στην καθημερινότητά μας. Μέσω εμπνευσμένων ομιλιών, παρουσιάσεων αλλά και μέσω πρωτοβουλιών που παίρνουν οι ίδιοι οι μαθητές, ενθαρρύνουμε ενεργά μια κουλτούρα ενσυναίσθησης, συμπόνιας και αλληλοϋποστήριξης.

Επιπλέον, οι συνελεύσεις μας παρέχουν χώρο για την αναγνώριση και τον εορτασμό των επιτευγμάτων και των ταλέντων των μαθητών μας. Είτε πρόκειται για ακαδημαϊκά, καλλιτεχνικά ή προσωπικά επιτεύγματα, είμαστε υπερήφανοι για την αναγνώριση των διαφορετικών δυνάμεων που συμβάλλουν στον πλούτο της σχολικής μας κοινότητας. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε μια ατμόσφαιρα ενθάρρυνσης και υποστήριξης που παρακινεί κάθε άτομο να προσπαθεί για την αριστεία σε όλες τις πτυχές της ζωής του.

Στην ουσία, οι σχολικές μας συγκεντρώσεις στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι στιγμές ενότητας, περισυλλογής και εορτασμού . Είναι η ευκαιρία για να ενδυναμώσουμε τις αξίες και το ήθος μας και να ενθαρρύνουμε τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας που καλλιεργεί την ολιστική ανάπτυξη κάθε μέλους της κοινότητάς μας.

Ουσιαστική σχέση δασκάλου-μαθητή

Στο Δημοτικό Τμήμα της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας, η δέσμευσή μας για φροντίδα και υποστήριξη των μαθητών βασίζεται στις ουσιαστικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μαθητών και των δασκάλων τους. Αναγνωρίζοντας τη βαθιά επίδραση που μπορεί να έχει μια ουσιαστική σχέση δασκάλου-μαθητή στη συνολική ευημερία και ακαδημαϊκή επιτυχία ενός παιδιού, οι εκπαιδευτικοί μας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των ατομικών αναγκών των παιδιών και φροντίζουν να δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο κάθε μαθητής νιώθει ότι λαμβάνει φροντίδα και υποστήριξη. Επιπλέον, αυτός ο ισχυρός δεσμός μεταξύ τους ευνοεί στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης, της αυτοπεποίθησης και εντείνει την αίσθηση του ανήκειν. Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, κατανοούμε ότι μια τέτοια σχέση μεταξύ δασκάλου και μαθητή είναι απαραίτητη για την ολιστική ανάπτυξη των μαθητών μας, οι οποίοι αισθάνονται ότι τυγχάνουν κατανόησης και υποστήριξης καθ' όλη τη διάρκεια της μαθητικής τους πορείας.

Πρόγραμμα Σπουδών

Η Ποιοτική εκπαίδευση
ξεκινάει μαζι μας

Καλώς ορίσατε στο Πρόγραμμα Σπουδών του Δημοτικού Tμήματος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας. Μέσα από το πρόγραμμά μας στοχεύουμε στην ακαδημαϊκή επιτυχία ενώ παράλληλα φροντίζουμε για τις ανάγκες και αναδεικνύουμε τα ταλέντα των μαθητών μας.

Το πρόγραμμα σπουδών μας έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εφοδιάζει τους μαθητές με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στο μέλλον. Από τα κύρια μαθήματα μέχρι τις απογευματινές δραστηριότητες, το πρόγραμμα σπουδών μας είναι προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να διεγείρει την περιέργεια, την κριτική σκέψη και την αγάπη για τη μάθηση.

Αυτό που κάνει την προσέγγισή μας να ξεχωρίζει είναι η ακλόνητη αφοσίωσή μας στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Επιπλέον, στόχος μας είναι να αναγνωρίζουμε και να καλλιεργούμε τα ταλέντα των μαθητών μας.

Εκτός από την ακαδημαϊκή επιτυχία, δίνουμε προτεραιότητα στην ολιστική ανάπτυξη κάθε παιδιού. Το πρόγραμμα σπουδών μας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας πολύπλευρης προσωπικότητας, καλλιεργώντας αξίες όπως ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η ευγένεια. Μέσα από μια ποικιλία ελκυστικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές ενθαρρύνονται να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, συναισθηματική νοημοσύνη και μια ισχυρή αίσθηση της κοινότητας.

Εξερευνώντας το πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού μας, θα ανακαλύψετε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ισορροπημένο το οποίο προσφέρει καθοδηγούμενη μάθηση αλλά και ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση. Στόχος μας είναι διεγείρουμε την περιέργεια και να ενθαρρύνουμε την αγάπη για τη μάθηση που εκτείνεται πέραν των ορίων της τάξης.

Ελάτε μαζί μας στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, όπου το Πρόγραμμα Σπουδών δεν αφορά μόνο την προετοιμασία των μαθητών για το επόμενο επίπεδο, αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, ούτως ώστε να επιδιώκουν τη μάθηση καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Το Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών της Οξφόρδης για τη Δημοτική εκπαίδευση είναι γνωστό για την τεράστια επιτυχία του και είμαστε υπερήφανοι που το ενσωματώνουμε στο εκπαιδευτικό μας πλαίσιο. Αυτό το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει την αγάπη για τη μάθηση, την κριτική σκέψη και την ευρεία κατανόηση του κόσμου και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με το όραμά μας για ακαδημαϊκή επιτυχία και ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας βρίσκεται η δέσμευση για την καλλιέργεια της περιέργειας και της βαθιάς κατανόησης των θεμάτων σε όλο το φάσμα. Οι μαθητές μας ασχολούνται με ένα πλούσιο και ποικίλο φάσμα περιεχομένου που ενθαρρύνει την εξερεύνηση και τη δημιουργικότητα και τους προετοιμάζει να γίνουν ενημερωμένοι και ανοιχτόμυαλοι πολίτες του κόσμου.

Αυτό που κάνει την προσέγγισή μας να ξεχωρίζει είναι η αφοσίωσή μας στην προσαρμογή αυτού του διεθνούς προγράμματος σπουδών στις ανάγκες και στα δυνατά σημεία κάθε μαθητή της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα σπουδών δεν αφορά μόνο στη μετάδοση γνώσεων, αλλά και στην ενδυνάμωση των μαθητών ώστε να επιδιώκουν τη δια βίου μάθηση και γίνουν κριτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι που διέπονται από τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν το σχολείο μας. Καθώς οι μαθητές προχωρούν στα προγράμματα σπουδών, θα αναπτύξουν ισχυρά ακαδημαϊκά θεμέλια καθώς και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να διαπρέψουν σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο.

Η δέσμευσή μας για ακαδημαϊκή αριστεία επεκτείνεται απρόσκοπτα από το Βασικό Στάδιο 1 (KS1) στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2). Σε αυτή τη μετάβαση, παρέχουμε ένα προοδευτικό και εμπλουτισμένο πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στις θεμελιώδεις δεξιότητες που αναπτύχθηκαν στα προηγούμενα έτη.

Φωνολογία: Η διδασκαλία της φωνολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο στο Βασικό Στάδιο 1 (KS1), καθώς αποτελεί το θεμέλιο των πρώτων δεξιοτήτων αλφαβητισμού. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, οι μαθητές μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν και να αναγνωρίζουν τους ήχους των γραμμάτων, θέτοντας τις βάσεις για την ανάγνωση και την ορθογραφία. Η εκμάθηση της φωνολογίας στο Βασικό Στάδιο 1 (KS1) εφοδιάζει τους μαθητές με βασικά εργαλεία για την ευχέρεια λόγου, την ανάγνωση και κατανόηση. Καθώς προχωρούν στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2), η γνώση που έχουν κατακήσει γίνεται εφαλτήριο για πιο προηγμένες δεξιότητες γραμματισμού. Η ικανότητα να αποκωδικοποιούν άγνωστες λέξεις και να κατανοούν τις σχέσεις ήχου-συμβόλου που δημιουργούνται στο Βασικό Στάδιο 1 (KS1) δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να προσεγγίζουν με αυτοπεποίθηση πιο σύνθετα κείμενα στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2), ενισχύοντας τη συνολική ικανότητα αλφαβητισμού τους και θέτοντας τις βάσεις για ακαδημαϊκή επιτυχία.

Παραγωγή Γραπτού Λόγου: Καθώς οι μαθητές μεταβαίνουν από το Βασικό Στάδιο 1 (KS1) στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2), το πρόγραμμα σπουδών μας εξελίσσεται για να ενισχύσει τις δεξιότητές τους στην παραγωγή γραπτού λόγου. Δίνεται έμφαση σε πιο σύνθετες δομές προτάσεων και στη βελτίωση της ικανότητας των μαθητών να διατυπώνουν ιδέες, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες της συγγραφικής έκφρασης.

Γραμματική: Το πρόγραμμα γραμματικής συνεχίζει να εξελίσσεται, με έμφαση σε πιο περίπλοκες γλωσσικές δομές και γραμματικές έννοιες. Καθώς οι μαθητές προχωρούν στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2), εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στους κανόνες της γραμματικής, ούτως ώστε να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο.

Ανάγνωση: Η μετάβαση στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2) σηματοδοτεί μια περαιτέρω εξερεύνηση των λογοτεχνικών ειδών και θεμάτων. Οι μαθητές ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα κειμένων, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο τις δεξιότητες κατανόησης λογοτεχνικών κειμένων και κριτικής σκέψης. Οι δραστηριότητες ανάγνωσης διαφοροποιούνται, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να αναλύουν, να ερμηνεύουν και να δημιουργούν συνδέσεις μεταξύ των κειμένων, και προωθώντας μια βαθύτερη κατανόηση του γραπτού λόγου. Η καθοδηγούμενη ανάγνωση και οι επισκέψεις στη Βιβλιοθήκη αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πορείας των παιδιών προς τη μάθηση.

Η μετάβαση από το Βασικό Στάδιο 1 (KS1) στο Βασικό Στάσιο 2 (KS2) στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας γίνεται απρόσκοπτα με κάθε στάδιο να βασίζεται στις δεξιότητες που αποκτήθηκαν στα προηγούμενα έτη.

Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, οι αφοσιωμένοι και έμπειροι καθηγητές μας χρησιμοποιούν μια ποικιλία αποτελεσματικών στρατηγικών για να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές μας αισθάνονται πλήρως ενταγμένοι σε κάθε μάθημα και ότι λαμβάνουν τη δέουσα υποστήριξη. Ενσωματώνοντας οπτικά βοηθήματα, διαδραστικές δραστηριότητες και τεχνικές γλωσσικής υποστήριξης, οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί την απόκτηση και την κατανόηση της γλώσσας. Η διδασκαλία σε μικρές ομάδες, οι διαφοροποιημένες εργασίες και η εστίαση στις γλωσσικές εφαρμογές της πραγματικής ζωής ενισχύουν περαιτέρω την εκπαιδευτική εμπειρία. Η δέσμευσή μας για εξατομικευμένη μάθηση επεκτείνεται και στη γλωσσική ανάπτυξη, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από το γλωσσικό τους υπόβαθρο, θα ευδοκιμήσουν ακαδημαϊκά και θα νιώσουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία.

Το Power Maths στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας καλλιεργεί μια μαθηματική νοοτροπία που επεκτείνεται πέρα από την τάξη. Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τον κόσμο των αριθμών, των μοτίβων και της επίλυσης προβλημάτων, θέτοντας τις βάσεις για μια ζωή γεμάτη μαθηματική επάρκεια και αυτοπεποίθηση.

Το Power Maths στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας προσφέρει μια δυναμική και ολοκληρωμένη προσέγγιση στη μαθηματική εκπαίδευση, προσεκτικά σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες των μαθητών στο Βασικό Στάδιο 1 (KS1) και στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2). Το πρόγραμμα είναι δομημένο σε ενότητες, κάθε μία από τις οποίες χρησιμεύει ως δομικό στοιχείο για την επόμενη, προωθώντας μια προοδευτική και συνεκτική μαθησιακή εμπειρία.

Οι αξιολογήσεις τοποθετούνται στρατηγικά μετά από κάθε τρεις ενότητες, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς πολύτιμες πληροφορίες για την πρόοδο και την κατανόηση των μαθητών. Αυτός ο τακτικός κύκλος αξιολόγησης επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση και υποστήριξη, διασφαλίζοντας ότι κάθε μαθητής λαμβάνει την εξατομικευμένη προσοχή που χρειάζεται για να επιτύχει. Οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στο ταξίδι του παιδιού τους προς τη μάθηση μέσω εργασιών για το σπίτι που αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο που καλύπτεται σε αυτές τις ενότητες. Αυτή η συνεργατική προσέγγιση επιτρέπει στους γονείς να υποστηρίζουν ενεργά τη μάθηση του παιδιού τους στο σπίτι και να ενημερώνονται για την πρόοδό του.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Power Maths έγκειται στη δέσμευσή του να αναπτύσσει θεμελιώδεις δεξιότητες που εξελίσσονται και γίνονται πιο σύνθετες από τάξη σε τάξη. Το πρόγραμμα σπουδών αναγνωρίζει την αλληλένδετη φύση των μαθηματικών εννοιών, επιτρέποντας στους μαθητές να χτίσουν τις γνώσεις τους σταδιακά. Καθώς οι μαθητές προχωρούν από τη μία τάξη στην άλλη, αντιμετωπίζουν όλο και πιο απαιτητικά προβλήματα που ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Επιπλέον, το Power Maths εισάγει μια ποικιλία προσεγγίσεων επίλυσης προβλημάτων, διδάσκοντας στους μαθητές διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης μαθηματικών προκλήσεων. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την κατανόηση του θέματος αλλά και ενθαρρύνει μια ευέλικτη και προσαρμόσιμη νοοτροπία κατά την προσέγγιση μαθηματικών προβλημάτων.

Στην προσπάθειά μας για αριστεία, έχουμε ενσωματώσει στο πρόγραμμα σπουδών μας το "Developing Experts", μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να εμπνέει και να εκπαιδεύει τα παιδιά τόσο στο Βασικό Στάδιο 1 (KS1) όσο και στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2).

Το "Developing Experts" χρησιμεύει ως ψηφιακή πύλη προς τα θαύματα της επιστήμης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και διαδραστική προσέγγιση στη μάθηση. Προσαρμοσμένη στις ειδικές ανάγκες των μαθητών που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ακαδημαϊκής τους πορείας, η πλατφόρμα αυτή ευθυγραμμίζεται άψογα με τη δέσμευσή μας να καλλιεργήσουμε την αγάπη για την επιστήμη και να αναπτύξουμε μια βαθιά κατανόηση των επιστημονικών αρχών.

Στο Βασικό Στάδιο 1 (KS1), το "Developing Experts" εισάγει θεμελιώδεις επιστημονικές έννοιες μέσω ελκυστικού περιεχομένου πολυμέσων, διαδραστικών μαθημάτων και πρακτικών δραστηριοτήτων. Καθώς οι μαθητές μεταβαίνουν στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2), η πλατφόρμα εξελίσσεται για να εμβαθύνει σε πιο σύνθετα επιστημονικά θέματα, ενθαρρύνοντας τη διερεύνηση, την κριτική σκέψη και τον πειραματισμό. Ο προοδευτικός χαρακτήρας του προγράμματος σπουδών διασφαλίζει ότι οι μαθητές χτίζουν πάνω στις γνώσεις τους, αναπτύσσοντας ένα ισχυρό θεμέλιο στις επιστήμες που θα επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους διαδρομής.

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του "Developing Experts" είναι η προσαρμοστικότητά του στο ατομικό μαθησιακό ύφος κάθε μαθητή. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την επιστήμη και μέσω αξιολογήσεων να προσδιορίσουν τον βαθμό κατανόησής τους και να λάβουν εξατομικευμένη διδασκαλία. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει μια εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία, αλλά και δίνει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να παρέχουν στοχευμένη υποστήριξη όπου χρειάζεται.

Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενσταλάξουμε την περιέργεια για τον φυσικό κόσμο και να αναθρέψουμε την επόμενη γενιά επιστημόνων, πρωτοπόρων και κριτικά σκεπτόμενων ατόμων. Το "Developing Experts" δεν είναι απλώς ένα εργαλείο. Είναι μια πύλη προς έναν κόσμο ανακαλύψεων, που πυροδοτεί στους μαθητές μας ένα αδιάκοπο ενδιαφέρον για τις επιστήμες.

Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, είμαστε υπερήφανοι για το Πρόγραμμα Σπουδών μας, το οποίο είναι προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να ευθυγραμμίζεται με το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας. Το πρόγραμμά μας, που εκτείνεται από την Α΄ έως την Στ΄ τάξη και καλύπτει τόσο το Βασικό Στάδιο 1 (KS1) όσο και το Βασικό Στάδιο 2 (KS2), ενσωματώνει τόσο την Ιστορία όσο και τη Γεωγραφία και είναι εμπλουτισμένο με την προσθήκη ενός χρονολογικού διαγράμματος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλικής Γλώσσας, το πρόγραμμα ανθρωπιστικών σπουδών μας διασφαλίζει ότι οι μαθητές εξερευνούν παγκόσμια ιστορικά γεγονότα, ενώ παράλληλα εμβαθύνουν στη συναρπαστική ιστορία και γεωγραφία της Κύπρου. Στην Α΄ και Β΄ τάξη Δημοτικού, οι μαθητές ξεκινούν ένα διεπιστημονικό ταξίδι, διερευνώντας τη ζωή, τον τρόπο ζωής και τα γεωγραφικά τοπία των ανθρώπων, γεφυρώνοντας το τοπικό και το διεθνές πλαίσιο. Καθώς οι μαθητές μεταβαίνουν από το Βασικό Στάδιο 1 (KS1) στο Βασικό Στάδιο 2 (KS2), το χρονολόγιο γίνεται κεντρικό εργαλείο για την πλοήγηση σε ποικίλες ιστορικές και γεωγραφικές αφηγήσεις, τηρώντας τα πρότυπα που ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας.

 

Η ενσωμάτωση της Γεωγραφίας μαζί με την Ιστορία εμπλουτίζει την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών μας, παρέχοντάς τους μια ολιστική κατανόηση του κόσμου γύρω τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο δημοτικό σχολείο, οι μαθητές εμβαθύνουν στις ιδιαιτερότητες της περιοχής τους και εξερευνούν μια περιοχή με αντίθετα χαρακτηριστικά στο εξωτερικό, τοποθετώντας τον εαυτό τους στο περιβάλλον και στις διαφορετικές κοινότητες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές. Το πρόγραμμά μας όχι μόνο προετοιμάζει τους μαθητές για ακαδημαϊκή επιτυχία, αλλά καλλιεργεί επίσης την αίσθηση της παγκόσμιας ιθαγένειας, της πολιτισμικής ευαισθητοποίησης και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Καλώς ήρθατε στον καινοτόμο και δυναμικό κόσμο του STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη και Μαθηματικά) που διδάσκεται στο σχολείο μας! Το πρόγραμμα σπουδών μας υπερβαίνει τα παραδοσιακά όρια, ενσωματώνοντας το STEAM για να εμπνεύσει την περιέργεια, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα των μαθητών μας. Σε αυτή τη διεπιστημονική προσέγγιση, οι μαθητές συμμετέχουν σε πρακτικές δραστηριότητες, ομαδικές εργασίες και δραστηριότητες επίλυσης προβλημάτων που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των διαφορερικών γνωστικών αντικειμένων. Είτε εξερευνούν τα θαύματα της επιστήμης, είτε πλοηγούνται στην τεχνολογία, είτε ξεδιαλύνουν τις προκλήσεις της μηχανικής, είτε εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους μέσω των τεχνών, είτε εμβαθύνουν στην πολυπλοκότητα των μαθηματικών, το πρόγραμμα σπουδών STEAM προετοιμάζει τους μαθητές μας για τις απαιτήσεις ενός ταχέως εξελισσόμενου κόσμου. Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι όπου η καινοτομία συναντά την εκπαίδευση και η περιέργεια πυροδοτεί μια δια βίου αγάπη για μάθηση.

Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο της Φυσικής Αγωγής, όπου δίνουμε προτεραιότητα στην ολιστική ανάπτυξη των μαθητών μας. Το ελκυστικό πρόγραμμα σπουδών μας στη Φυσική Αγωγή δεν επικεντρώνεται μόνο στην ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, αλλά δίνει έμφαση και σε βασικές δεξιότητες και αξίες ζωής. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και αθλημάτων, οι μαθητές αναπτύσσουν θεμελιώδεις κινητικές δεξιότητες, δύναμη, αντοχή και πνεύμα συνεργασίας, ενώ μαθαίνουν να εκτιμούν την άθληση και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Εκτός από το πρόγραμμα σπουδών μας, οι μαθητές μας περιμένουν με ανυπομονησία τους συναρπαστικούς αθλητικούς διαγωνισμούς μας για να επιδείξουν την αθλητική τους ικανότητα και το ομαδικό τους πνεύμα σε ένα ζωντανό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Επιπλέον, η δέσμευσή μας στον αθλητισμό επεκτείνεται και πέρα από τις πύλες του σχολείου μας, καθώς οι μεγαλύτεροι μαθητές μας συμμετέχουν ενεργά σε διαγωνισμούς με γειτονικά σχολεία. Οι εκδηλώσεις αυτές όχι μόνο ενισχύουν τις αθλητικές δεξιότητες, αλλά προωθούν επίσης τη συντροφικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό, παρέχοντας πολύτιμες ευκαιρίες στους μαθητές μας να αναδείξουν τα ταλέντα τους σε ένα ευρύτερο στάδιο.

Θρησκευτικά, όπου η εξερεύνηση των ιστοριών της Βίβλου γίνεται ένα ταξίδι βαθιά ριζωμένο στο χριστιανικό ήθος. Σε αυτό το αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος σπουδών μας, εμβαθύνουμε στο πλούσιο μωσαϊκό των θρησκευτικών παραδόσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις διδασκαλίες και τις αφηγήσεις που βρίσκονται μέσα στη Βίβλο. Το πρόγραμμα Θρησκευτικών μας δεν είναι απλώς μια ακαδημαϊκή επιδίωξη, αλλά μια εξερεύνηση που ευθυγραμμίζεται άψογα με τις χριστιανικές μας αξίες.

 

Με γνώμονα το χριστιανικό μας ήθος, οι μαθητές εμπλέκονται σε στοχαστικό προβληματισμό, συζήτηση και διερεύνηση κειμένων, αντλώντας έμπνευση από τις βιβλικές ιστορίες για να κατανοήσουν τις θεμελιώδεις αρχές που διαμορφώνουν τις αξίες μας. Αυτό το ταξίδι δεν μεταδίδει μόνο τη γνώση της Βίβλου, αλλά καλλιεργεί επίσης μια βαθύτερη σύνδεση με τις χριστιανικές αξίες, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση, τη συμπόνια και την αίσθηση της ηθικής ευθύνης.

Μπείτε στον αρμονικό κόσμο της μουσικής μέσω του προγράμματος σπουδών για το μάθημα της μουσικής στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, όπου ενορχηστρώνουμε ένα εμπνευσμένο ταξίδι σε αρμονία με το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας. Το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί με στόχο να καλλιεργήσει μια βαθιά εκτίμηση για τη μουσική, να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και να καλλιεργήσει τις μουσικές δεξιότητες των μαθητών μας. Από την εξερεύνηση των βασικών αρχών του ρυθμού και της μελωδίας μέχρι την εμβάθυνση στην πλούσια ιστορία των διάφορων μουσικών ειδών, το πρόγραμμα σπουδών μας παρέχει μια ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση. Μέσα από συναρπαστικά μαθήματα, πρακτικές δραστηριότητες και σκηνικές εμφανίσεις, οι μαθητές αναπτύσσουν όχι μόνο τα μουσικά τους ταλέντα αλλά και κρίσιμες δεξιότητες όπως η ομαδική εργασία και η αυτοέκφραση.

Βυθιστείτε στο πλούσιο πολιτιστικό μωσαϊκό του Ελληνικού Προγράμματος Σπουδών μας, το οποίο είναι προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Το πρόγραμμά μας αγκαλιάζει τις γλωσσικές, ιστορικές και πολιτιστικές διαστάσεις της ελληνικής γλώσσας, καλλιεργώντας μια βαθιά σύνδεση με την κληρονομιά της Κύπρου. Οι μαθητές ασχολούνται με τη γλωσσική επάρκεια, τη λογοτεχνική εξερεύνηση και τις πολιτιστικές σπουδές, ενισχύοντας την κατανόηση της ελληνικής γλώσσας και της σημασίας της στη σύγχρονη κοινωνία. Το πρόγραμμα σπουδών δεν δίνει προτεραιότητα μόνο στη γλωσσική επάρκεια, αλλά δίνει επίσης έμφαση στην εκτίμηση της ελληνικής ιστορίας, λογοτεχνίας και παραδόσεων. Βασισμένο στις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Παιδείας, το Πρόγραμμα Σπουδών Ελληνικών μας προσφέρει μια ολοκληρωμένη και καθηλωτική εκπαιδευτική εμπειρία που εξυμνεί τη γλώσσα και την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Ξεκινήστε ένα ταξίδι στον κόσμο της Πληροφορικής και της Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, όπου το πρόγραμμα σπουδών ευθυγραμμίζεται άψογα με το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας. Με ρίζες στην καινοτομία και τον ψηφιακό γραμματισμό, το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίζει τους μαθητές με βασικές δεξιότητες που θα τους είναι απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν στο τεχνολογικά ανεπτυγμένο περιβάλλον του μέλλοντος. Στο εξειδικευμένο εργαστήριό μας, οι μαθητές εξερευνούν μια σειρά θεμάτων, από τον προγραμματισμό και την κωδικοποίηση υπολογιστών μέχρι τον ψηφιακό σχεδιασμό και την επίλυση προβλημάτων. Το πρόγραμμα σπουδών δεν δίνει μόνο έμφαση σε πρακτικές δεξιότητες, αλλά ενθαρρύνει επίσης την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα στην πλοήγηση στο ψηφιακό πεδίο. Ελάτε μαζί μας καθώς περιηγούμαστε στο εξελισσόμενο τοπίο της τεχνολογίας, παρέχοντας στους μαθητές μια ισχυρή βάση στην Πληροφορική και την Επιστήμη των Υπολογιστών που ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή πρότυπα.

Υπηρεσίες

Οι δραστηριότητες της απογευματινής λέσχης είναι ένας τέλειος συνδυασμός διασκέδασης και μάθησης. Από ευφάνταστες χειροτεχνίες μέχρι διαδραστικά παιχνίδια, φροντίζουμε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη και συναισθηματική καλλιέργεια του παιδιού.   

Απογευματινή Λέσχη (Extended Day Programme)

Το πρόγραμμα "Extended Day" είναι μια υπηρεσία επίβλεψης και απασχόλησης των παιδιών, πέραν του κανονικού σχολικού ωραρίου. Μέσα από δραστηριότητες και αλληλεπίδραση, θα αναπτύξουν φιλίες με άλλους μαθητές πέρα από τους συμμαθητές τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα βρείτε επικοινωνώντας με το Τμήμα Εισδοχών του σχολείου μας. admissions@aan.ac.cy

Αγγλικό Δημοτικό Σχολείο Λευκωσίας πανό

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ:

Κλείστε μια ξενάγηση

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.