ΑΑΝ - Ιδιωτικο Αγγλοφωνο Σχολειο

Καλως ορισατε στην Αμερικανικη Ακαδημια Λευκωσιας

Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1922 και διαθέτει μια πλούσια ιστορία ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα περιβάλλον που μεριμνά για την ευημερία όλων των μελών της. Το ιδιαίτερα αφοσιωμένο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό φροντίζει για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών καθώς και για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Ελπίζουμε ότι θα βρείτε την ιστοσελίδα μας χρήσιμη και ενημερωτική αλλά ταυτόχρονα σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εισδοχών για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο σχολείο και να διαπιστώσετε από κοντά όλα όσα προσφέρει η Ακαδημία.

Με εκτίμηση, κ. Αλέκος Κανταρτζής, Διευθύνων Σύμβουλος

Alecos Katartzis-photo-compressed

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, η οποία ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια, καταδεικνύει όχι μόνο ακαδημαϊκή αριστεία, αλλά και την ενσωμάτωση των χριστιανικών αξιών στην εκπαιδευτική φιλοσοφία και στο περιβάλλον της κοινότητάς της. Οι ηθικές αρχές καλλιεργούνται μέσα από χριστιανικά διδάγματα, διαμορφώνοντας έτσι μια ξεχωριστή πτυχή της ταυτότητας του σχολείου.

AAN is now MSA Accredited

American Academy Nicosia is proud to have earned the prestigious Middle States Association (MSA) accreditation, a recognition of our dedication to high-quality education and continuous improvement. With MSA’s extensive history of advancing educational quality and student achievement across the U.S. and in over 100 countries for more than 125 years, our accreditation highlights us as a global leader in educational excellence.

 • ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

  Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι ένα ιδιωτικό αγγλόφωνο σχολείο που βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας. Το σχολείο λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη επένδυση στην εκπαιδευτική ανάπτυξη, ενώ διατηρεί ελκυστικά πακέτα σχολικών τελών.
 • ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Η Ακαδημία διαθέτει Νηπιαγωγείο, Προδημοτική καθώς και σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση το βρετανικό πρόγραμμα σπουδών.
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

  Ως σχολείο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πρόγραμμα σπουδών εμπεριέχει κάποιες παραλλαγές για να διασφαλίσει την παροχή του Κυπριακού Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης, "Απολυτήριο", στους μαθητές του.
 • ΠΑΡΟΧΗ

  Παρέχουμε ένα υποστηρικτικό μαθησιακό περιβάλλον που θα επιτρέψει την ολόπλευρη ανάπτυξη του κάθε μαθητή ξεχωριστά ώστε να επιτύχει τις μέγιστες δυνατότητές του – διανοητικά, σωματικά, κοινωνικά, συναισθηματικά και πνευματικά.
 • ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ

  Ενθαρρύνουμε κάθε μαθητή να αναπτύξει την προσωπικότητά του ώστε να καταστεί σκεπτόμενος ενήλικας με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, εναρμονισμένος με το χριστιανικό ήθος και αρχές.
 • ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΜΕ

  Παρακινήστε τους μαθητές να αγαπούν και να σέβονται τους συνανθρώπους τους, ανεξάρτητα από τις διαφορές στον πολιτισμό, την εθνικότητα ή τη θρησκεία τους.
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας για το πανεπιστήμιο και τη μελλοντική τους επαγγελματική απασχόληση αλλά και να τους καταστήσουμε υπεύθυνους πολίτες του κόσμου είναι μέσω ενός καινοτόμου, ισορροπημένου, αυστηρού και συναφούς εκπαιδευτικού προγράμματος.
 • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

  Πιστεύουμε ότι κάθε μαθητής είναι μοναδικός και θα ευδοκιμήσει σε ένα ευέλικτο μαθησιακό περιβάλλον, προκειμένου να φτάσει στο μέγιστο των ακαδημαϊκών, κοινωνικών, συναισθηματικών, σωματικών και πνευματικών δυνατοτήτων του.
 • ΑΓΑΠΗ

  Πιστεύουμε στη διατήρηση ενός πειθαρχημένου περιβάλλοντος όπου οι μαθητές μας έχουν το δικαίωμα να μάθουν, σε μια ατμόσφαιρα ασφάλειας, προστασίας, δικαιοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού, αγάπης και ενσυναίσθησης.
 • ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

  Πιστεύουμε στην ενεργή πρόσληψη και διατήρηση επαγγελματιών με υψηλά προσόντα, οι οποίοι είναι σε θέση να παρέχουν ποιοτική διδασκαλία με τη χρήση σύγχρονων πρακτικών και να προσφέρουν υψηλό επίπεδο φροντίδας προς τους μαθητές μας.
 • ΓΟΝΕΙΣ

  Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των γονέων και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας είναι κρίσιμη για την επιτυχία των μαθητών μας και το μέλλον του σχολείου μας.
 • ΜΑΘΗΤΕΣ

  Πιστεύουμε ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας θετική στάση απέναντι στη μάθηση και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τον καταπληκτικό κόσμο που δημιούργησε ο Θεός για μας.
Στόχοι του ιδιωτικού αγγλικού σχολείου American Academy Nicosia
 • ΠΑΡΟΧΗ

  Η παροχή στους μαθητές μας μια ολοκληρωμένης, καινοτόμου και ποιοτικής εκπαίδευσης, μέσω ενός ευρέος, ισορροπημένου και συναφούς προγράμματος σπουδών, με μια επιλογή μαθημάτων που θα τους δώσει τα κατάλληλα εφόδια για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό καθώς και για ένα ευρύ φάσμα μελλοντικών ευκαιριών απασχόλησης.
 • ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

  Καλλιέργεια και υποστήριξη ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που επιτρέπει σε κάθε μαθητή να επιτύχει τις μέγιστες δυνατότητές του - διανοητικά, σωματικά, κοινωνικά, συναισθηματικά και πνευματικά.
 • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ

  Εξασφάλιση ενός πειθαρχημένου περιβάλλοντος όπου οι μαθητές αισθάνονται ασφαλείς και ευτυχισμένοι και έχουν αγάπη, σεβασμό και ενδιαφέρον για τους άλλους.
 • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

  Προώθηση υψηλής ποιότητας διδασκαλίας με την πρόσληψη αφοσιωμένων επαγγελματιών που όχι μόνο διδάσκουν καλά, αλλά και επιδεικνύουν φροντίδα και αγάπη προς τα παιδιά.
 • ΕΡΓΑΣΙΑ

  Συνεργασία με τους γονείς και άλλους φορείς της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.
 • ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  Διαμόρφωση θετικής στάσης των μαθητών απέναντι στη μάθηση και παροχή βοήθειας για να κατανοήσουν τον καταπληκτικό κόσμο που δημιούργησε ο Θεός για μας.

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μαθητές από όλο τον κόσμο καθιστούν την Ακαδημία ένα πραγματικά διεθνές σχολείο. Ο πολυεθνικός χαρακτήρας του σχολείου δημιουργεί μια συναρπαστική ατμόσφαιρα μάθησης και προσφέρει στους μαθητές ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων προοπτικών.

Πανοραμική ξεναγηση

"Ημερα γνωριμιας" καθε μερα - Απλα:

Ενημερωτικό φυλλάδιο
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Κλείστε μια ξενάγηση

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.